Slider Κύπρος Τίτλοι Ειδήσεων

Κύπελλο ΟΠΑΠ Basket League: Αυτή την φορά τα κατάφερε ο Κεραυνός στον Στρόβολο (68-63)

Τουλάχιστον αυτή την φορά εκμεταλεύτηκε τον παράγοντα έδρα ο Κεραυνός και έφθασε στην νίκη-πρόκριση- (68-63) στο Final Four του Κυπέλλου όπου θα έχει αντίπαλο την ομάδα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου που απέκλεισε την ΕΘΑ. Η ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη βρήκε πολλές δυσκολίες στον δρόμο της για να επικρατήσει του Απόλλωνα που για άλλη μία φορά κέρδισε τις εντυπώσεις χωρίς ωστόσο να φθάσει και στον στόχο. Ο Ντάρελ Γουίλλις ήταν ο καλύτερος του γηπέδου αφού πέτυχε 21 πόντους και μάζεψε 20 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησαν οι Τσάννελς με 14 πόντους και ο Νίκος Στυλιανού που πέτυχε 12 πόντους.

Ο Απόλλωνας να σημειώσουμε ότι ενισχύθηκε από τον Αμερικανό Ρόμπερτ Λιούις που πέτυχε 20 πόντους και είχε και 10 ριμπάουντ ωστόσο δεν είχε τον Ογκουνιέμι που ήταν τραυματίας. Καλύτερα άρχισε τον αγώνα ο Απόλλωνας και αφού βρήκε επιθετικές λύσεις και από τον νεαποκτηθέντα Αμερικανό γκάρντ Ρόμπερτ Λιούις έβαλε δύσκολα στον Κεραυνό που προσπαθούσε να επιβάλει τον ρυθμό του.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με το τέλος του δεκαλέπτου (16-18) ωστόσο ο Κεραυνός με πολύ καλύτερη άμυνα στις αρχές του δεκαλέπτου του έδωσε την ευκαιρία να κάνει ένα σερί 11-2 για να προηγηθεί στο 15΄με 7 πόντους διαφορά (27-20). Η ομάδα του Φώτη Τακιανού όμως αντέδρασε άμεσα και με κορυφαίο τον Νέιλορ μείωσε την διαφορά στον πόντο με τον Κεραυνό να είναι μπροστά στο ημίχρονο με 33-32.Στην τρίτη περίοδο και οι δύο ομάδες με  την άμυνα τους προσπάθησαν να επιβληθούν και παρά το ότι ο Απόλλωνας είχε με 4 φάουλ τον Ρεντίκας εντούτοις ήταν συνεχώς κοντά στον αντίπαλο του.

Ο Κεραυνός στο 27΄ ήταν μπροστά με 42-41 και στο τέλος του δεκαλέπτου με 49-46 ενώ στο ίδιο μήκος κύμματος ήταν και η τέταρτη περίοδος. Όσες προσπάθειες και να έκανε ο Κεραυνός να ξεφύγει στο σκορ δεν τα κατάφερε αφού στο 34΄ ήταν μπροστά με 60-57 και στο 37΄ με 62-61. Το 5ο φάουλ του Ρεντίκας έφερε τον Κεραυνό σε ένα γρήγορο 4-0 για να γίνει το 66-61 και στο τέλος να παίρνει την μεγάλη νίκη και την πρόκριση κερδίζοντας με 68-63. 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-18, 17-14, 16-14, 19-17 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *