Παγκόσμιο Κύπελο

Με Βραζιλία, Μαυροβούνιο και Νέα Ζηλανδία η Ελλάδα

Giannis Antetokounmpo

Τις αντιπάλους της στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 που θα διεξαχθεί στην Κίνα από τις 31 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου έμαθε η Εθνική Ελλάδας στην κλήρωση που έγινε στη Σενζέν.

Η Γαλανόλευκη θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία, το Μαυροβούνιο του All-Star Νίκολα Βούτσεβιτς που πριν από λίγες μέρες δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στη διοργάνωση (θα είναι free agent το καλοκαίρι) και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Ελλάδα θα διασταυρωθεί στη δεύτερη φάση με τον πέμπτο όμιλο, αρκεί φυσικά να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις για να προκριθεί. Εκεί θα βρει την Team USA που δεν θα έχει πρόβλημα να κάνει μόνο νίκες, με τον όμιλο να διεξάγεται στη Σενζέν. Τουρκία, Τσεχία και Ιαπωνία θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση, με τις δύο πρώτες να είναι φυσικά το φαβορί. Στο μεταξύ τους ματς θα κριθεί μάλλον η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο πρώτο νοκ-άουτ, αν φυσικά φτάσει μέχρι εκεί η Ελλάδα, θα βρει κάποια εκ των Γαλλία, Γερμανία, Καναδά, Αυστραλία, Λιθουανία, θα συναντήσει δηλαδή ομάδα που θα έχει προχωρήσει από τον έβδομο και τον όγδοο όμιλο. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ομίλου 

H Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της το Μαυροβούνιο την 1η Σεπτεμβρίου. Ακολούθως, στις 3 Σεπτεμβρίου θα βρει απέναντί της την Βραζιλία, ενώ θα κλείσει τις υποχρεώσεις της στην φάση των ομίλων κόντρα στη Νέα Ζηλανδία στις 5 Σεπτεμβρίου.Ακολούθως, αν προκριθεί στην φάση των “16”, όπου ο όμιλος της Ελλάδας διασταυρώνεται με τον 5ο Ομιλο (ΗΠΑ, Τουρκία, Τσεχία, Ιαπωνία) θα δώσει τον πρώτο αγώνα της στις 7 Σεπτεμβρίου και τον δεύτερο στις 9 Σεπτεμβρίου. 

1η Σεπτεμβρίου

Ελλάδα – Μαυροβούνιο

Νέα Ζηλανδία – Βραζιλία 

3η Σεπτεμβρίου

Μαυροβούνιο – Νέα Ζηλανδία

Βραζιλία – Ελλάδα 

5η Σεπτεμβρίου

Βραζιλία – Μαυροβούνιο

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *