Σημαντικές Ειδήσεις

Με την αύρα του Πιτίνο!!

To πρώτο ματς του Πιτίνο βάφτηκε…πράσινο με τρομερό μπάσκετ (από την ίδια ομάδα και τους ίδιους παίκτες, αλλά με άλλο προπονητή) οι 32 πόντοι εναντίον της Μπασκόνια δεν είναι και λίγοι, και είναι μάλιστα η μεγαλύτερη νίκη εναντίον Ισπανικής ομάδας από τον Παναθηναϊκό την τελευταία 15ετία. Τέσσερα δεκάλεπτα με το ένα να είναι καλύτερο από το άλλο και με τον Σενγκέλια και την παρέα του να τα έχουν χαμένα από το 13ο λεπτό και έπειτα.. Τι είδαμε σήμερα λοιπόν?

Αρχικά πάθος που δεν βλέπαμε πριν μάχες στον αέρα, μοιρασμένα ριμπάουντ με εμάς να κατεβάζουμε 39 έναντι 36 του αντιπάλου, καλές άμυνες (επιτέλους) και από την περιφέρεια αλλά και από το ζωγραφιστό, λιγότερα λάθη από κάθε άλλη φορά αφού τα 7 λάθη που κάναμε ήταν κυρίως επιπολαιότητες με το σκορ να είναι στην 20 και βάλε.

Είδαμε Καλάθη να παίζει «μόλις» 25 λεπτά να σκοράρει 12 ποντάκια να έχει 6 ριμπάουντ και να μοιράζει και 9 τελικές, είδαμε Ράης να παίζει λιγότερο από 18 λεπτά, να μην κάνει τις συνηθισμένες μαλακίες του και να σκοράρει 12 πόντους, να έχει 3 τελικές και 2 ριμπάουντ, να συμμετέχει στις άμυνες και να βοηθά παντού, είδαμε τον καλύτερο παίκτη μας την τελευταία διετία, τον παίκτη που μας έκανε να ξεχάσουμε πολύ γρήγορα τον Σίγκλετον, αφού ο τίμιος Ντε Σων Τόμας βρήκε την Ιθάκη του στην Πανάθα και τον βλέπω να γίνεται (εύκολα) ο νέος Γκιστ, τα σημερινά του κατορθώματα ήταν σε 20.40΄΄ 15 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, και μόλις ένα λάθος. Είδαμε επίσης, τον Μήτογλου να κερδίζει χρόνο με τον Πιτίνο, αφού ο Σαλονικιός έπαιξε 21.19΄΄ μπορεί να μην σκόραρε αφού οι 3 πόντοι του δεν είναι αρκετοί, αλλά έκλεψε μια μπάλα, έπαιξε τρομερές άμυνες και μάζεψε και 6 ριμπάουντ!!, επίσης, είδαμε ίσως το καλύτερο ματς από τον ΝΒΑερ, Γουεσλη Τζόνσον, ο Αμερικάνος έπαιξε με τον Πιτίνο 20 λεπτά και κάτι,  σκόραρε 9 πόντους, είχε και 4 ριμπάουντ και έμεινε στο ματς με καλές άμυνες, πάθος έξυπνο παιχνίδι και 2 κλεψίματα και ένα κόψιμο, και επιτέλους άρχισε να δείχνει κάτι και είναι μόνο η αρχή!!, είδαμε να δίνει 5 λεπτά στον Μπέντιλ αλλά ο Αφρικανός να τα εκμεταλλεύεται να σκοράρει 5 πόντους, να έχει και 2 ριμπάουντ και μια ασίστ αλλά και ένα λάθος.

Είδαμε τον Πιτίνο να δίνει μόλις ένα 15λεπτο στο πουλέν του τον Γουάιλη, ο οποίος ήταν μεν ουσιαστικός αμυντικά κατέβασε 3 ριμπάουντ, έπαιξε άμυνες και σκόραρε και 2 πόντους.. Είδαμε επίσης τον προπονητή μας να δίνει 17.28’’ στον αγαπημένο του Παπαγιάννη, με τον Μεγαριώτη σέντερ να σκοράρει 6 πόντους, και 0/1 τρίποντα όμως (ήθελε να αντιγράψει τον Βουγιούκα προχθές) να έχει 2 ριμπάουντ και μια ασίστ και μια τάπα. Είδαμε επίσης το Πιτίνο να δίνει ένα 8λεπτο στον Νίκο Παππά, με τον αγαπημένο της κερκίδας μας και γαβροφάγο, να σκοράρει 2 πόντους και 1 ασιστ με 1 λάθος. Και είδαμε και τον Παπαπέτρου να παίζει στην φυσική του θέση, να σκοράρει 1 ποντάκια, σε 17.47’’ και να δίνει και μια ασιστ και πάλι με εξαιρετικά ποσοστά..

Τέλος, είδαμε τον δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο, τον Τζιμερ Φριντετ στο καλύτερο του ματς στην Ευρωλίγκα, να τελειώνει το ματς με 21 πόντους και να μένει περισσότερο από τον κάθε άλλο συμπαίκτη του στο γήπεδο, ο Αμερικάνος έπαιξε 28.29’’ είχε φτωχό ποσοστό στα δίποντα με 4/12, όμως είχε ένα πολύ καλό στα τρίποντα με 4/5  και ¾ βολές με 4 ριμπάουντ (τα περισσότερα από κάθε άλλο ματς με την πράσινη φανέλα) και να μοιράζει και 5 τελικές πάσες, να κλέβει μια μπάλα και να έχει ένα μόλις λάθος..

Αυτά είδαμε με τον Πιτίνο και σε μόλις 24 ώρες στην Αθήνα. Η ΟΜΑΔΑ ήταν ΟΜΑΔΑ σήμερα, στην πιο άνετη φετινή της νίκη στην Ευρωλίγκα εναντίον ενός διόλου ευκαταφρόνητου αντίπαλου. Το 7-4 μας φέρνει στην 6η θέση της βαθμολογίας και μας δίνει πολλές ελπίδες για το αύριο… Η ομάδα μας αυτή τη στιγμή δείχνει ότι δεν έχει τόσο χαμηλό ταβάνι όπως το υπολόγιζαν πολλοί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *