Slider Κύπρος Παρασκήνια Σημαντικές Ειδήσεις

ΟΠΑΠ Basket League: Προβάδισμα παραμονής στην κατηγορία για την Ομόνοια (88-84)

Omonoia beats AEL


Προβάδισμα στην μάχη της παραμονής στην κατηγορία πήρε πλέον η Ομόνοια με την νίκη που πέτυχε επί της ΑΕΛ με 88-84. Οι “πράσινοι” πραγματοποίησαν άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση, εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα έδρα και με όλη την ομάδα να τα δίνει όλα έφθασαν στην έκτη τους νίκη που τους ανεβάζει στην 6η θέση της βαθμολογίας έχοντας πλέον πίσω τους τόσο την ΑΕΛ και την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Η ομάδα του Νικόλα Παπαδόπουλου με 6 παίκτες να είναι διψήφιοι σε πόντους αλλά και τον αρχηγό Γιώργο Νεοφύτου να θυμίζει…παλιές καλές εποχές (15 πόντοι) έφθασαν στην επιτυχία και πλέον είναι στα χέρια τους να παραμείνει η ομάδα στην Α΄ κατηγορία.

Από την άλλη η ΑΕΛ έχασε με την σειρά της ένα σημαντικό παιγνίδι, με αυτή την ήττα έπεσε στην 7η θέση και θα δώσει με την σειρά της την μεγάλη μάχη για παραμονή…

MVP

Σε αυτή την νίκη της Ομόνοιας μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι είχε αρκετούς που μπορούν να πάρουν τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα. Ωστόσο αυτός θα πάει στον Τζάρβις Γκάρετ που πέτυχε 20 πόντους και έδωσε και 12 ασίστ και ουσιαστικά ήταν ο καταλύτης για την νίκη. Ο Γκάρετ που είχε και 7 ριμπάουντ, είχε 4/4 βολές, 8/14 δίποντα και 0/1 τρίποντο. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο μετά τα αρχικά στάδια η Ομόνοια πήρε τα ηνία του αγώνα, έδωσε τον δικό της γρήγορο ρυθμό και αφού βρήκε πόντους από τους Νεοφύτου (8 πόντοι) και Τρετιάκοφ (9 πόντοι) άνοιξε την διαφορά για να προηγηθεί στο δεκάλεπτο με 26-19 και στο τέλος του ημιχρόνου με 48-42. Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιγνίδι άνοιξε ακόμη περισσότερο με την Ομόνοια και την ΑΕΛ να κοιτάζουν μόνο την επίθεση. Με τις δύο ομάδες να έχουν λύσεις οι “πράσινοι” κρατούσαν μία μικρή διαφορά για να προηγηθούν με 73-68 αφού ο Νεοφύτου έφθασε τους 15 πόντους και ο Τρετιάκοφ τους 11. Στην τέταρτη περίοδο η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά κατάφερε με ένα σερί 2-8 να μπεί μπροστά στο σκορ με 75-76 στο 34΄ ωστόσο γρήγορα οι “πράσινοι” αντέδρασαν έκαναν με την σειρά τους ένα σερί 7-0 για να προηγηθούν με 82-76 στο 36΄ και 85-82 στο 38΄.

Η Ομόνοια με καλάθι του Τζάρβις Γκάρετ 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος προηγήθηκε 87-84, η ΑΕΛ αστόχησε σε τρίποντο του Πιττάκα και οι “πράσινοι” πήραν την μεγάλη νίκη (88-84) και μένουν ζωντανοί στην μάχη για παραμονή στην κατηγορία. 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-19, 22-23, 25-26, 15-16



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *