Ευρωλίγκα

Ο Κώστας Κουφός στον Ολυμπιακό!

kostas koufos in Greece!

Ο ΕλληνοΑμερικάνος σέντερ πρώην παίκτης της CSKA Moscow του Δημήτρη Ιτούδη και επί δεκαετία παίκτης στο ΝΒΑ με τις Utah Jazz (2.5 σεζόν), Minnesota Timberwolves (μισή σεζόν), Denver Nuggets (2.5 σεζόν), Memphis Grizzlies (2 σεζόν) και Sacramento Kingς (4 σεζόν), διεθνής Κώστας Κουφός θα ντεμπουτάρει με Ελληνικό κλαμπ στην Euroleague αφού συμφώνησε με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Ο ύψους 2.13 διεθνής παίκτης κατά την περσινή σεζόν έπαιξε με τα χρώματα της CSKA Moscow και παρόλο που είχε 1+1 χρόνο συμβόλαιο η Ρωσική ομάδα δεν χρησιμοποίησε το 2ο έτος στο συμβόλαιο του και έτσι ο Κώστας ήταν χωρίς ομάδα ουσιαστικά από τις 9 Μαρτίου του 2020, δηλαδή ένα χρόνο σε αδράνεια. Ο γεννημένος στις 21 Νοεμβρίου 1989, παίκτης, στην περσινή σεζόν έπαιξε σε 17 ματς στην Euroleague μόλις για 9 λεπτά όπου σκόραρε 3.7 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 0.5 κλέψιμο με 0.3 λάθη και έχοντας 55% στια δίποντα και 55% στις ελεύθερες βολές. Ταυτόχρονα έπαιξε και άλλα 10 ματς στην VTB United League, όπου έπαιζε 15.2 λεπτά σκοράροντας 8.4 πόντους, 5.2 ριμπάουντ, και 1 λάθος, ενώ σούταρε με 65% στα δίποντα και 53% στις ελεύθερες βολές. Καλύτερα ματς του Κουφού, ήταν στην Euroleague εναντίον του Παναθηναϊκού, στην πολύ εύκολη νίκη των Ρώσων στις 5 Μαρτίου, 2020, με 97-66, όπου ο Έλληνας διεθνής σκόραρε 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασιστ, ενώ στην VTB United League, το ματς εναντίον της Tsmoki-Minsk στις 28 Δεκεμβρίου του 2019, όπου σκόραρε 18 πόντους, κατέβασε 8 ριμπάουντ, 1 ασιστ και μια τάπα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του και η ενεργοποίηση των ερυθρόλευκων έγινε άμεσα αφού ο τραυματισμός του Hassan Martin είναι πολύ σοβαρός και θα μείνει εκτός γηπέδων για τουλάχιστον 6 μήνες. Ο ΟΣΦΠ δεν είχε καιρό για χάσιμο και προχώρησε άμεσα στην συγκεκριμένη μεταγραφή. Ο Κουφός αναμένεται στην Ελλάδα την Δευτέρα το πρωί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *