Basket League Αρχική

Ο Παπαπέτρου αλλάζει τις ισορροπίες!

Σε μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα, αφού σαν σήμερα, στις 7 Μαρτίου του 1948 έγινε η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, ο μεταμορφωμένος Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, χωρίς τα δύο μεγαλύτερα αστέρια του Hezonja & Nedovic αλλά και χωρίς Μαντζούκα, Καλαϊτζάκη και Βουγιούκα, όμως με τον   TJ Bray & Παπαπέτρου, μόλις 48 ώρες από την ήττα στο Μόναχο, και στο 4ο ματς που έδωσε σε μόλις 8 μέρες!, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από την «τίμια» ομάδα του Κολοσσού Ρόδου με το καλημέρα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Ροδίτες ήταν πολύ επιθετικοί και ξάφνιασαν λιγάκι τους «μουδιασμένους» πρωταθλητές, κλείνοντας την περίοδο με 22-20. Ο Κάτας όμως τα έψαλλε για τα καλά στους παίκτες του και με ένα σούπερ Παπαπέτρου (10 πόντοι στην πρώτη περίοδο), όπως και White (9 πόντοι με 3/3 τρίποντα) έκλεισε το ημίχρονο με ένα πολύ δυνατό επιμέρους σκορ 14-34, για να κλείσει το 1ο ημίχρονο με 36-54, και το απίθανο 67% στα τρίποντα με 10/15 αλλά και με τον πολύ μεγάλο αριθμό ασίστ, για τον φετινό Παναθηναϊκό, (15).   Από την άλλη μεριά, οι Ροδίτες του Coach Ηλία Κατζούρη, είχαν το ντουέτο Kanter & Artis να σκοράρουν 10 και 9 πόντους αντίστοιχα, αλλά με τους Andric, Goins & Spicer να είναι μέτριοι το πρώτο αυτό 20λεπτο, σκοράροντας και οι 3 μαζί, 4 πόντους!!

Το 3ο δεκάλεπτο  άρχισε δυνατά και πάλι από τους Ροδίτες, που έκαναν ένα γρήγορο 6-0 με τους Kanter & Artis να σκοράρουν, έκλεισε τη διαφορά στους 12 πόντους και την κράτησε σε πολύ καλά επίπεδα αφού τόσο ο Andric όσο και ο Ξανθόπουλος ευστόχησαν στα τρίποντα που δοκίμασαν, και έτσι ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» την χαλαρότητα του στην άμυνα τόσο εντός ζωγραφιστού (από 7 ασιστ οι Artis & Ξανθόπουλος στους Goins & Kanter) όσο και από την περιφέρεια με Ξανθόπουλο, Artis & Andric, έτσι το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με τους Ροδίτες να δέχονται μεν το 3ποντο στο 0.04’’ από τον TJ Bray, αλλά να «παίρνουν» το 3ο δεκάλεπτο με 22-17 και με σκορ στο 58-71, να πηγαίνουν στο τελευταίο 10λεπτο με περισσότερες ελπίδες..

Με τον Odded Kattash να δοκιμάζει πολλά σχήματα, να αλλάζει πολλούς παίκτες, αλλά και τον Coach Κατζούρη να είναι επίμονος και πεισματάρης με τους Kanter, Artis & Goins να παλεύουν και να δημιουργούν πολλά προβλήματα, οι Ροδίτες έκοψαν την διαφορά μέχρι και τους 7 πόντους, 3 λεπτά πριν το τέλος, ξέμειναν από δυνάμεις και τελικά έκλεισαν το ματς με 82-94. Το απίθανο ντουέτο των Dominic Artis & Kerem Kanter (40 πόντοι, 10 ριμπάουντ και 11 ασιστ) δεν ήταν αρκετό για να λυγίσει τους Παπαπέτρου (20 πόντοι), Sant-Roos (14 πόντοι), Παπαγιάννης και White από 12 πόντοι. Ο Κολοσσός Ρόδου (6-9) είναι μια πολύ καλή ομάδα και μάλλον η θέση της ομάδας (προτελευταία) είναι τουλάχιστον πλασματική. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός (12-2) παραμένει στη 2η θέση με 2 ματς λιγότερα, βρίσκεται ακόμη στο ψάξιμο αφού ο Ισραηλινός άλλαξε ούτε λίγο ούτε πολύ 16 φορές!! την 5αδα του δίνοντας και ευκαιρίες σε παίκτες αλλά βλέποντας και ο ίδιος τι θα μπορέσει να κάνει τόσο στην Euroleague όσο και στην Basket League

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *