ΝΒΑ

Ο MVP Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε viral σε όλο τον κόσμο

Ξεκίνησε από τα Σεπόλια (φτωχογειτονιά στην κεντρική Αθήνα) και βρέθηκε στην κορυφή του NBA σε μόλις μια πενταετία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία για ακόμα μια φορά και αναδείχθηκε MVP της regular season στο NBA, κάνοντας μια ολόκληρη χώρα και την ομογένεια της, υπερήφανους.. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ο Γιάννης, που µεγάλωσε ακούγοντας τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, έχει αρνηθεί να υπογράψει πάνω σε ελληνική σηµαία από σεβασµό στο σύµβολο της πατρίδας του. Εξάλλου και για του λόγου το αληθές Έλληνες δεν χαρακτηρίζονται όσοι είναι εξ αίµατος Έλληνες, αλλά όσοι έχουν ελληνική συνείδηση, τιµούν, αγαπούν και σέβονται την Ελλάδα.

Για τον Έλληνα σούπερ σταρ, πρεσβευτή της χώρας µας σε όλη την υφήλιο, η ελληνική σηµαία και το εθνόσηµο αποτελούν υπέρτατη αξία, ενώ αναφέρεται πάντα µε σεβασµό και ταπεινότητα στα γαλανόλευκα χρώµατα. Στο σχολείο, όπου διδάχθηκε την ελληνική γλώσσα, αλλά κυρίως την ελληνική ιστορία, µε καµάρι κρατούσε την ελληνική σηµαία, ενώ το αυτό έπραττε και αργότερα, στα 17-18 του χρόνια, όταν ήταν σηµαιοφόρος της πρώτης του οµάδας, του Φιλαθλητικού Ζωγράφου, στις παρελάσεις των εθνικών επετείων. Τότε που ελάχιστοι τον γνώριζαν, τον καιρό που περνούσε απαρατήρητος.

Η Ελλάδα έχει ριζώσει στην καρδιά του Γιάννη, αλλά και της λοιπής οικογένειας Αντετοκούνµπο και µε υπερηφάνεια την προβάλλουν παντού.

Συγχαρητήρια Γιάννη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *