Σημαντικές Ειδήσεις

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας

Η ώρα της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA πλησιάζει, αφού έχει οριστεί για το Σάββατο (16/3) στις 12:30 ώρα Κύπρου. Η Εθνική Ελλάδος όπως είναι ήδη γνωστό βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, το λεγόμενο και γκρουπ των ισχυρών, μαζί με ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία και Κίνα.

Μία ημέρα πριν την κλήρωση, λοιπόν, η FIBA αποφάσισε να κάνει και το πρώτο ξεσκαρτάρισμα, εξηγώντας τον τρόπο που θα γίνει η κλήρωση, ανακοινώνοντας έτσι εμμέσως τους πιθανούς αντιπάλους της Ελλάδας.

Προκειμένου λοιπόν να γίνουν πιο απλά τα πράγματα όταν δημιουργηθούν οι 8 όμιλοι των 4 ομάδων, η FIBA αποφάσισε να “σπάσει” κάθε γκρουπ δυναμικότητα στα δύο – με κριτήριο την θέση κάθε ομάδας στην Παγκόσμια κατάταξη, ορίζοντας από τώρα σε ποιους ομίλους μπορούν να βρεθούν από κάθε υποομάδα. Κάπως έτσι, πρακτικά οι ομάδες χωρίστηκαν ήδη στη μέση και έχουν ήδη γίνει γνωστές οι 12 ομάδες από τις οποίες θα προκύψει ο όμιλος της Ελλάδας.   Η Ελλάδα λοιπόν βρέθηκε στην 2η υποομάδα του γκρουπ των ισχυρών (Pot 2) μαζί με την Σερβία, την Αργεντινή και την Λιθουανία.

Αναλυτικά:

 Pot 1: Κίνα, ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία

Pot 2: Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία, Ελλάδα

Pot 3: Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλια, Ιταλία

Pot 4: Πουέρτο Ρίκο, Τουρκία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα

Pot 5: Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ιράν

Pot 6: Καναδάς, Μαυροβούνιο, Φιλιππίνες, Κορέα

Pot 7: Νιγηρία, Σενεγάλη, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα

Pot 8: Ιαπωνία, Ιορδανία, Τυνησία, Ακτή Ελεφαντοστού 

Οι ομάδες κάθε pot έχουν ήδη κάποιους περιορισμούς και μπορούν να ενταχθούν σε συγκεκριμένους ομίλους. Οι ομάδες του Pot 2, αυτού της Εθνικής Ελλάδας, θα τεθούν επικεφαλείς ενός εκ των εξής τεσσάρων ομίλων: του 2ου, του 4ου, του 6ου και του 8ου. Δεδομένου έτσι ότι υπάρχουν αντίστοιχοι περιορισμοί και στα υπόλοιπα pots, είναι ήδη γνωστοί οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας! Συγκεκριμένα θα κληρωθεί με μία από τις εξής ομάδες: 

Από το Pot 3 με μία εκ των Ρωσίας, Αυστραλίας, Βραζιλίας ή ΙταλίαςΑπό το Pot 6 με μία εκ των Καναδά, Μαυροβουνίου, Φιλιππίνων και ΚορέαςΑπό το Pot 7 με μια εκ των Νιγηρίας, Σενεγάλης, Νέας Ζηλανδίας και Ανγκόλας 

Αξίζει να αναφερθεί ότι από κάθε Όμιλο προκρίνονται στην φάση των “16” οι δύο πρώτες ομάδες και έκτοτε υπάρχουν νοκ-άουτ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *