Παρασκήνια

Τα νέα από το πράσινο “στρατόπεδο”

48 ώρες μετά την back2back εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού και  λίγες σκέψεις λίγο πριν τον επερχόμενο και επίσημο πια 2ο ερχομό στην πράσινη αρμάδα, του νέου μπασκετικού ηγέτη Ρικ Πιτίνο,  αλλά και των επερχόμενων νέων προσθηκών.

Αρχικά, η σταθεροποίηση σε πολύ υψηλό επίπεδο του Ιωάννη Παπαπέτρου, έρχεται να δικαιώσει τον πρόεδρο μας (για πολλοστή φορά) που «ξηλώθηκε» να τον φέρει από τους αιώνιους δεύτερους και ουσιαστικά να τους «διαλύσει» σε τοπικό έμψυχο υλικό αφού με την φυγή του Ιωάννη ξεγυμνώθηκε εντελώς η «πιο επιτυχημένη» ομάδα της 10ετίας και αναγκάστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε να διαλύσει και ότι απέμεινε από αυτή σε Ελληνικό στοιχείο…

Αφετέρου, και ενώ όλοι μιλάνε πια για το πόσο καλός προπονητής είναι ο Βόβωρας (κάτι στο οποίο συμφωνώ απόλυτα) προσθέτω ότι και μόνο η αύρα και το άκουσμα της εκ νέου υπογραφής του Πιτίνο στην ομάδα, έκανε αρκετούς παίκτες να παίξουν πολύ καλύτερα τόσο στην Λιθουανία όσο και στο Μόναχο, αφού μόνο τυχαία δεν είναι τα νούμερα και η αλλαγή νοοτροπίας από Ράης, Μήτογλου και Μπέντιλ. Ενώ σίγουρα και ο Γουάιλη από παίκτης «οικονομία» θα παρουσιαστεί πολύ διαφορετικός με τον προπονητή που τον έφερε ουσιαστικά στους Πράσινους.

Επίσης, η αυτοπεποίθηση και η ευστοχία του Τόμας μόνο τυχαία δεν είναι… ο σταθερότερος (μαζί με Καλάθη) παίκτης του Παναθηναϊκού σε 27.22΄΄ εναντίον των Γερμανών σκόραρε 14 πόντους, με 60% στα 3ποντα, 2 ριμπάουντ,  2 ασιστ, 1 κλέψιμο και ΚΑΝΕΝΑ λάθος. Όπως και ο Μήτογλου ο οποίος σε λιγότερο από 21 λεπτά στο παρκέ, σκόραρε 11 πόντους, κατέβασε 6 ριμπάουντ, είχε 2 τελικές και 2 κλεψίματα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ λάθος.. Και κάτι ακόμα, επειδή οι βολές είναι και θέμα …ψυχολογίας, το 100% δεν είναι καθόλου τυχαίο!!!

Ομάδα για….Final Four

Στην συνέχεια είναι φανερό ότι ο Πιτίνο δεν συμφωνεί με όλους τους προπονητές του καναπέ που έχουν αχρηστέψει (προ πολλού) τον Παπαγιάννη και τον Γουάιλη και φυσικά θα κρατήσει και τα 2 αυτά παιδιά τα οποία μαζί με τον έμπειρο Βουγιούκα θα μείνουν στην θέση 5… Ο Ρικ Πιτίνο θέλει να προσθέσει μάλλον στο 2 παίκτη έτσι ώστε να μονιμοποιήσει στον άσσο τον Ράης που θα βοηθά τον Καλάθη περισσότερο και έτσι θέλει να ενδυναμώσει το 2 με παίκτη ο οποίος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Φρηντετ (δηλαδή πιο δυνατός αμυντικά, πιο νέο ηλικιακά, πιο γρήγορο, κλπ) τα δύο ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτό του «δικού» του παίκτη Fletcher Magee ο οποίος έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του με την ομάδα του την Ομπραντόϊρο . Ο 23χρονος γκαρντ έχει σε 10 ματς στο Ισπανικό πρωτάθλημα 14 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος, ενώ το 37% στο τρίποντο του δεν είναι και άσχημο. Παίζει δε 23 λεπτά ανά ματς. Από εκεί και πέρα ο Πιτίνο έχει μια λίστα από παίκτες που γνωρίζει πολύ καλά και είμαι σίγουρος ότι ο «αντικαταστάτης» του Μπράουν θα έρθει αρκετά γρήγορα, όσον αφορά άλλες αλλαγές, αυτές θα γίνουν αφού ο Πιτίνο «πειστεί» για τον Μπέντιλ ή όχι, ενώ σίγουρο θεωρείται ότι ο Τζόνσον δεν θα το κουνήσει αφού το συμβόλαιο του είναι αρκετά «δυνατό» και μάλλον δεν σπάζει εύκολα, εξάλλου όλοι πιστεύουν ότι με τον Πιτίνο, ο Τζόνσον (και Μπέντιλ και Φρηντετ) θα αλλάξουν και στυλ και παιχνίδι… Τα δημοσιεύματα περί Μάρκους Σμαρτ μάλλον υπερβολικά είναι και πολύ μακριά από την πραγματικότητα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *