Χωρίς Κατηγορία

Η ΑΕΚ ξανακέρδισε τον ΠΑΟΚ στο “ιστορικό” ματς!

Yannick Moreira

Στον ιστορικό ματς (λόγω δεδικασμένου επανάληψης αγώνα) ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική που έγινε χθες το βράδυ, το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σχέση με το ντέρμπι προ διμηνίας αφού η ΑΕΚ καθάρισε από πολύ νωρίς το ματσάκι και ήδη από το 1ο ημίχρονο η διαφορές κυμαίνονταν από 17-23 πόντους με τον Λιθουανό βετεράνο διεθνή Jonas Maciulis να μας θυμίζει λίγο τα νιάτα του όντας ο MVP του αγώνα σκοράροντας 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 τάπες και 2 κλεψίματα σε 27 λεπτά!! και να οδηγεί εκ του ασφαλούς την ΑΕΚ σε μια χαλαρή νίκη (76-56) και επαναφέροντας την, στην 2η θέση στην Basket League.

O ΠΑΟΚ του Άρη Λυκογιάννη απογοήτευσε σε πολύ μεγάλο βαθμό αφού με το καλημέρα έδειξε τις «διαθέσεις του» χάνοντας με κάτω τα χέρια από το 1ο δεκάλεπτο δημιουργώντας και νέο αρνητικό ρεκόρ με το 26-6, και με τους μόλις 6 πόντους σε 10 λεπτά που σκόραρε.. Κακός ο Malcolm Griffin και σαν ο φυσικός ηγέτης της ομάδας την πήρε μαζί του στον…πάτο.. Σε 20 λεπτά σκόραρε μόλις 8 πόντους με 4/11 εντός παιδείας , με τον Τσαλμπούρη να μένει στο απόλυτο μηδέν σε 17 λεπτά, τον Turner στους 3 πόντους και 2 λάθη σε 18 λεπτά και τον Παπαντωνίου στους 2 πόντους και 3 λάθη σε 20 λεπτά.. Μόνο ο Konate προσπάθησε (13π., 7ρ.) αλλά ήταν απελπιστικά μόνος..

Από την ΑΕΚ (9-3), πέραν από τον Maciulis, o Keith Langford σκόραρε 14 πόντους με 8 κερδισμένα φάουλ και ο Mat Lojeski 11 πόντους με 4 ριμπάουντ, ήταν οι τρείς παίκτες του Παπαθεοδώρου που ξεχώρισαν στην 2η και επαναληπτική νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ για τον 1ο γύρο. Ο ΠΑΟΚ (6-6) έδειξε ότι δεν είναι έτοιμος να «κοντράρει» τις πιο μεγάλες σε budget και σε εμπειρία ομάδες, μπορεί ο Λυκογίαννης να άρχισε με 5/6 νίκες αλλά ήταν όλες με ομάδες του ίδιου βεληνεκούς, η ομάδα έχει τα πάνω της και τα κάτω της, και ειδικότερα αν οι παίκτες κλειδιά (Jermaine Love & Malcolm Griffin) δεν είναι σε καλή μέρα τότε όλη η ομάδα πέφτει και αγωνιστικά και ψυχολογικά…

Τέλος, επειδή η παράνοια δεν έχει όρια, το «διαζύγιο» κράτησε μόλις μια εβδομάδα, αφού ο Coach Παπαθεοδώρου και η ΑΕΚ τελικά «ξανά» υπέγραψαν τον Λίνο Χρυσικόπουλο, ο οποίος θα συνεχίσει κανονικά και μέχρι το τέλος της περιόδου να παίζει στην Basket League με τα χρώματα της ΑΕΚ!! Ο 28χρονος Έλληνας διεθνής λοιπόν θα ξαναφορέσει τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ αφού το διάλειμμα που έκανε χωρίς αυτά ήταν μόλις 7 ημερών!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *