Basket League Basketball

Η ΑΕΚ την 3η θέση στην Basket League

Η ΑΕΚ είναι τελικά η ομάδα που πανάξια κέρδισε την 3η θέση και τους τελικούς της παρηγοριάς με 3-1 μετά και την χθεσινοβραδινή της νίκη με 95-72 επί του «ακέφαλου» Προμηθέα (ο Μάκης Γιατράς αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο μετά από το κοινή συναίνεση «διαζύγιο» που πήραν τα δύο μέλη).

Ο Προμηθέας που ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς τους Jerian Grant, Gian Clavel & Quincy Ford ήταν εύκολη λεία για την διψασμένη ΑΕΚ του Βαγγέλη Αγγέλου, και το έδειξε από νωρίς, αφού το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 24-12 με την ΑΕΚ να μην έχει μεν τους Jonas Maciulis, Marcus Slaughter, Keith Langford & Mat Lojeski, αλλά να έχει μάθει να «ζει με τα προβλήματα της» και να έχει παίκτες οι οποίοι να την οδηγούν όπως μεταξύ άλλων, η αποκάλυψη αυτής της σειράς ο Έλληνας σέντερ,  Κωστής Γόντικας (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ σε 18 λεπτά). Από την άλλη, ο Προμηθέας χωρίς καμία διάθεση παραδόθηκε στις ορμές της ΑΕΚ, και παρά την σχετικά καλή εμφάνιση του Δημήτρη Αγραβάνη (17 πόντοι και 4 ριμπάουντ σε 26 λεπτά) δεν είχε το «βάθος» και το πάθος για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 4η θέση στην φετινή Basket League, παρά το ότι παίκτες και προπονητής δήλωναν πριν μερικούς μήνες ότι θα χτυπούσαν μέχρι και το double..

To 2o δεκάλεπτο τέλειωσε με 29-26, με τους παίκτες του Προμηθέα να προσπαθούν λιγάκι περισσότερο, αφού μπήκε στον «χορό» του σκοραρίσματος και ο Χάρης Γιαννόπουλος (14 πόντοι και 4 ριμπάουντ σε26.15) και με βοήθειες από Agbelese (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 2 τάπες) αλλά και Μιχάλη Λούντζη (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασιστ και 1 κλέψιμο σε 37.19’’ αγωνιστικά λεπτά) κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στο 3ο δεκάλεπτο  αφού ήταν και το δεκάλεπτο που «κέρδισαν» με 16-21 και συνολικό σκορ 69-59.

Ενώ όλοι περίμεναν να δουν ντέρμπι στο τελευταίο δεκάλεπτο της σεζόν για ΑΕΚ και Προμηθέα, η ομάδα της Πάτρας ξέμεινε από δυνάμεις και λύσεις και το τελικό 95-72 ήρθε εντελώς  λογικά με ένα επιμέρους σκορ 26-13!

Από την ΑΕΚ 1ος σκόρερ ήταν ο γνωστός πια, Daryl Macon με 20 πόντους αλλά 3/11 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασιστ σε 27.33’’. Ο Yanick Moreira με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 15.51’’ και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασιστ σε 25.32΄΄

Η μπασκετική ιστορία έγραψε λοιπόν, ότι η ΑΕΚ τερμάτισε 3η στην φετινή Basket League και ο Προμηθέας Πάτρας 4oς. Η «λαβωμένη» ΑΕΚ (λόγω όλων των ψιθύρων περί οικονομικών προβλημάτων) κατάφερε να γυρίσει την σειρά και από 1-0 να κάνει το 3-1 παίζοντας ομολογουμένως πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα. Ο Αγγέλου, πήρε την ομάδα σε πολύ κακή φάση και την έκανε ΟΜΑΔΑ, παρά τα προβλήματα της, εάν και εφόσον μείνει στην ομάδα τόσο ο Έλληνας προπονητής όσο και ο πρόεδρος της Ομάδας και κύριος αιμοδότης, κ. Αγγελόπουλος, τότε η επόμενη ΑΕΚ θα είναι σίγουρα καλύτερη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *