Basketball Champions League

Λαύριο η μπασκετική Μέκκα της Ελλάδας

Το Λαύριο γίνεται η μπασκετική Μέκκα της Ελλάδας, η αγάπη της πόλης για το μπάσκετ είναι τεράστια! Ανεξάρτητα από το αν είναι μια μικρή επαρχιακή (επί της ουσίας) ομάδα αν έχει ζέστη ή κρύο στο γήπεδο ή βρέχει έξω, οτιδήποτε, σημαίνει πολλά το μπάσκετ για τους παίκτες που είναι από εκεί, γιατί είναι μια μπασκετική πόλη. Είναι η Μέκκα του μπάσκετ” στην Ελλάδα.

Άλλα 2 παιδιά – φυντάνια της Βόρειας Ελλάδας, παιδιά τα οποία έχουν πολύ ταλέντο αλλά αναζητούν ευκαιρίες για να το δείξουν (όπως άλλωστε έγινε τελευταίως με τους Χαραλαμπόπουλο, Κακλαμανάκη, Λούντζη, Μουράτο, κλπ) οι Κώστας Φιλοξενίδης και Μιχάλης Σπρίντζιος, έγιναν μέλη στην καταπληκτική ομάδα του Λαυρίου,  ο πρώτος 18 ετών (γεννημένο στις 30 Αυγούστου 2003) από την ΧΑΝΘ και μέλος της καλύτερης 5αδας Εθνικών ομάδων Παμπαίδων πριν 3 χρόνια, (τότε) στέλεχος τόσο της εφηβική όσο και την αντρική ομάδα της Χ.Α.Ν.Θ. ξεκίνησε την καριέρα του στο Π.Ο Μουδανιών και στις ακαδημίες του Παναθλητικού, κατάφερε να εξελιχθεί και να αναδειχτεί στην πρώτη ομάδα. Πέρσι στον Καλαθοσφαιρικός Αθλητικό Όμιλο Χαλκιδικής (Κ.Α.Ο.Χ.) ομάδα που προήρθε από την ένωση των σωματείων του Α.Ο. Τρίγλιας, του Π.Ο. Μουδανιών και της Ευρώπης ’87 Πευκοχωρίου, στην Β’ Εθνική ο ύψους 1.95 guard, κατά την περσινή σεζόν (2020-2021) έπαιξε σε 13 ματς, σκόραρε 147 πόντους (11.3 πόντους)  και 3.8 ασιστ ανά ματς ενώ σκόραρε και 40% στο τρίποντο, παίκτη που είδαν τόσο οι ομάδες του Ηρακλή όσο και του Άρη και του ΠΑΟΚ, όμως προφανώς δεν τους έκανε κλικ (όπως εξάλλου στο παρελθόν δεν τους έκαναν κλικ οι Κουζέλογλου, Κακλαμανάκης, Γερομιχαλός, κλπ) και έτσι κατέληξε στην αγκαλιά του Χρήστου Σερέλη που γνωρίζει τι να τους κάνει… Το ίδιο και για τον 16χρονο σούπερ ταλαντούχο Μιχάλη Σπρίντζιο, ο ύψους 2.06 small forward, έκανε το μπασκετικό του ντεμπούτο στους άνδρες στο παιχνίδι που έλαβε χώρα τη Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2020 στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής της τότε ομάδας του (Μαχητές Πευκών )με αντίπαλο την ομάδα της Ευκαρπίας, σε ηλικία μόλις 15 ετών. Εκεί έπαιζε μέχρι και την περασμένη εβδομάδα πριν καταλήξει και αυτός στην αγκαλιά του μαέστρου Χρήστου Σερέλη. ο Σπρίντζιος διεθνής με την Παμπαίδων είναι γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου του 2005.

Αρκεί να υπενθυμίσω ότι στην ομάδα του Λαυρίου ήδη αγωνίζονταν ο 19χρονος Αλέξανδρος Νικολαϊδης (21.08.2002) o οποίος δεν είχε θέση στην ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς όπου ανήκει, ο 20χρονος σέντερ Στράτος Βουλγαρόπουλος (31.10.2000) και ο 21χρονος forward, Αλέξανδρος Πιλάβιος (15.12.99), ενώ ηλικιακά δεν είναι καθόλου μακριά οι Tyson Carter, Javon Blair, Al-Wajid Aminu και Βασίλης Μουράτος, όλοι στα 23 τους!! Μια μπασκετική «σφηκοφωλιά» έτοιμη να πάρει τα πάνω της και να επαναλάβει το περσινό θαύμα.

Χρειάζονται μεγάλα κότσια να αναδείξεις μικρούς (ηλικιακά) παίκτες και ο Χρήστος Σερέλης με το υπόλοιπο προπονητικό του team δείχνουν ότι τα έχουν σε αντίθεση με τους υπόλοιπους προπονητές και ομάδες της Basket League.

Τώρα πια, όλα τα παιδιά το γνωρίζουν αυτό και να μην κάνει σε κανένα εντύπωση αν στο μέλλον δούμε μεταγραφές παιδιών στο Λαύριο από μεγάλες ομάδες, διότι η μπασκετική Μέκκα είναι μόνο μία!!

Μην ξεχνάμε ότι οι 2 από τους 3 καλύτερους παίκτες της περσινής Basket League ήταν οι Tyson Carter & Βασίλης Μουράτος, έμειναν και οι 2 στο Λαύριο ενώ είχαν πολύ καλύτερες οικονομικές προτάσεις, τυχαίο??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *