Basket League

Προμηθέας Πάτρας – Παναθηναϊκός

To ματς στην Πάτρα έχει γραφτεί στην ιστορία και ο Παναθηναϊκός μάλλον έδειξε στο σημερινό ματς εναντίον του Προμηθέα Πάτρας, ότι το παιχνίδι του πρώτου γύρου, ήταν απλά μια κακιά παρένθεση στον δρόμο των πρωταθλητών για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.. Οι πράσινοι του Odded Kattash, είναι τουλάχιστον μία κλάση πάνω από την ομάδα του Μάκη Γιατρά, αφού και χωρίς μία ολόκληρη πεντάδα ( Nedovic, Bray, Καλαιτζάκης, Μήτογλου και Μαντζούκας) κατάφερε να κάνει το υποτιθέμενο ντέρμπι ένα υγιεινό περίπατο, κερδίζοντας τον Προμηθέα με 83-61, στο εξ αναβολής ματς της 30ης Οκτωβρίου, 2020.

Ο διεθνής σέντερ Γιώργος Παπαγιάννης έκανε μια ολοκληρωτική εμφάνιση, πετυχαίνονται αν μη τι άλλο ένα θαυμάσιο double-double ματς, σκοράροντας 15 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες με μηδέν λάθη σε κάτι λιγότερο από 25 λεπτά.. Ο αρχηγός ο Ιωάννης Παπαπέτρου (που φήμες θέλουν τον Ataman της Anadolu, να χρυσώνει τριπλασιάζοντας τις απολαβές του, για να τον πάει στην Κωνσταντινούπολη την σεζόν 2021-2022) τέλειωσε με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασιστ και μηδέν λάθη σε κάτι λιγότερο από 26 λεπτά. Ο Κουβανός Howard Sant-Roοs, τον  οποίο ο Μάκης Γιατράς άφησε να σουτάρει ανενόχλητος, τέλειωσε με 13 πόντους και 3 στα 3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη σε 20.33’’. Ενώ και ο Λεωνίδας Κασελάκης όταν κόλλησε ο Παναθηναϊκός σε ένα σημείο εκεί στα μέσα της 3ης περιόδου και η διαφορά κατέβηκε στους 12-13 πόντους από 20,  με παλληκαρήσιους πόντους επανέφερε την «πράσινη τάξη», τέλειωσε δε με 10 πόντους και 2 ασιστ.  Ο Προμηθέας ήταν πολύ κατώτερος των περιστάσεων και μπορεί να έχει δικαιολογία λόγω της απώλειας των Evans και Λούντζη, αλλά στην ουσία ο Odded Kattash του έκανε check-mate, κάνοντας ένα σούπερ rotation κλειδώνοντας τον Γιατρά, αφού έπαιξε πολύ έξυπνη άμυνα στους αδελφούς Grant ενώ έβγαλε εντελώς από την εξίσωση τον κατά τα άλλα επικίνδυνο Δημήτρη Αγραβάνη (2 πόντοι με 0/6 σουτ)  και κλείδωσε την περιφέρεια της Πατρινής ομάδας σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού ουσιαστικά μόνο ο Χάρης Γιαννόπουλος κατάφερε να σκοράρει 16 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα στα 10 όμως συνολικά που επιχείρησε!! Ενώ, ο Jerian Grant μένοντας μακριά από τον καλό του εαυτό (λόγω της πράσινης άμυνας) έμεινε στους 13 πόντους και 3 ασιστ.

Ο Προμηθέας (15-6) θα μείνει στην 3η θέση με αυτή την ήττα, ενώ το Λαύριο κλείδωσε και μαθηματικά την 2η θέση της κανονικής περιόδου, ενώ ο Παναθηναϊκός (19-2) θα παίξει την Τετάρτη, το τελευταίο ματς εναντίον της ΑΕΚ, και αν το κερδίσει και αυτό τόσο άνετα όπως τα ματς εναντίον του Λαυρίου και Προμηθέα σήμερα, μάλλον θα στείλει μηνύματα σε όλοyς για τα ποιο θa είναι το αφεντικό για άλλη μία σεζόν στην Basket League..

Παπαπέτρου – Αγραβάνης σημειώσατε 1!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *