Basket League Basketball

Τελικός της παρηγοριάς αρ.2

Στο δεύτερο ματς της σειράς των μικρών τελικών για την 3η-4η θέση της Basket League, η ΑΕΚ με τον Macon αλλά χωρίς τον Lotjeski ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα την «συνταξιοδότηση» του από τα γήπεδα, και ο Προμηθέας χωρίς τον «τιμωρημένο» Δημήτρη Αγραβάνη, έπαιξαν άλλο ένα ματς χωρίς πραγματική ουσία, αλλά σε ένα μαγικό επιθετικά ματς και χωρίς ουσιαστικές άμυνες, αλλά με περίσσιο πάθος, ένταση και τεχνικές ποινές.

Πολλά σπασμένα «ρεκόρ» στο σημερινό ματς, αφού οι συνολικά 124 πόντοι χωρίς παράταση είναι νέο ρεκόρ play-offs,όπως και το προσωπικό show των Macon & Clavell οι οποίοι σκόραραν 87 πόντους!!

 Πλούσιο επιθετικά και φτωχό αμυντικά ματς, με τις δύο ομάδες να διαγωνίζονται από την περιφέρεια, ενώ ο Macon σε 13 αγωνιστικά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε 18 πόντους με 4/5 τρίποντα, ενώ από τον Προμηθέα ο Πορτορικάνος Gian Clavell σε 15.30’’ είχε σκοράρει 13 πόντους, ενώ ο Jerian Grant, είχε σχεδόν κάνει ένα φοβερό double-double figure σε μόλις 19.14’’ στο πρώτο μέρος, κλείνοντας το με 11 πόντους και 9 ασίστ!! Οι δύο ομάδες σε αυτό το πλούσιο 1ο ημίχρονο, σκόραραν 107 πόντους εκ των οποίων οι 42 από τρίποντα!, 8 από την ΑΕΚ και 6 από τον Προμηθέα. Ενώ το πρώτο μισό του αγώνα, το σκορ ήταν 56-51!!

Στο 2ο ημίχρονο, και σε λιγότερο από 4 λεπτά, πιο συγκεκριμένα σε 3.57, η ΑΕΚ πήρε μια διαφορά 12 πόντων με 65-53, κάνοντας ένα 9-2, με τους Γιάνκοβιτς και Moreira να σκοράρουν όλους τους πόντους της ΑΕΚ, σε αυτό το μέρος, αλλά με τον Moreira των 14 πόντων και 7 ριμπάουντ να βγαίνει από το ματς στην επόμενη επίθεση με 4ο φάουλ πάνω στον Agbelese. Η 3η περίοδος τελείωσε με 74-64, και τον Gian Clavell να φτάνει αισίως τους 23 πόντους σε 25.53’’, τον Macon τους 20 πόντους, τον Jerian Grant και επίσημα το double-double με 12 πόντους και 10 ασιστ αλλά και με 6 λάθη..

Η 4η περίοδος άρχισε με ένα προσωπικό σκοράρισμα από την περιφέρεια μεταξύ των Macon & Clavell οι οποίοι σε λιγότερο από 3 λεπτά, σκόραραν ο μεν Macon 9 πόντους και 2 ασίστ, ο δε Clavell 16 πόντους!, σε ένα τρίλεπτο επιθετικής μπασκετικής πανδαισίας!! Το επιθετικό μπάσκετ συνεχίστηκε σε όλη την περίοδο, με την ΑΕΚ να κυριαρχεί σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου, παρά το προσωπικό show του Clavell ο οποίος όμως είχε την ατυχία να έχει απέναντι του έναν εξαιρετικό Daryl Macon, τον οποίο όμως απέσυρε ο Αγγέλου, 3 λεπτά πριν το τέλος, για να κερδίσει τον άτυπο τίτλο του πρώτου σκόρερ ο Πορτορικάνος του Προμηθέα.

Το τελικό σκορ ήταν 113-101 με τον Macon να σκοράρει 42 πόντους σε 25.14’’με 9/11 τρίποντα, 5/6 βολές, και 5/5 δίποντα, και τον Gian Clavell να σκοράρει 45 πόντους σε 35.53’’ με 6/11 τρίποντα. Ενώ ο Jerian Grant σκόραρε 16 πόντους και μοίρασε 12 ασιστ, και 6 ριμπάουντ

Η σειρά πήγε στο 1-1 με το επόμενο ματς να είναι στην Πάτρα, με τον Προμηθέα να φιλοξενεί την σειρά, θέλοντας να κερδίσει το ματς καθαρά για λόγους πρεστίζ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *