Basketball Champions League

Το θαύμα άργησε ….7 λεπτά

Επί 33 λεπτά το Λαύριο ήταν πολύ κοντά σε ένα θαύμα αφού οι 4-6 πόντοι που βρισκόταν πίσω στο σκορ στο παγωμένο Τρεβίζο, γέμιζε χαρά τον Χρήστο Σερέλη και την ομάδα του. Όμως ένα δαιμονιώδες 4λεπτο από τους Henry Sims & DeWayne Russell ήταν αρκετό για να πάρει την διαφορά στον συν 20 και τελικά να κλείσει το ματς με 87-72 αφήνοντας πολύ λίγες πιθανότητες στον επαναληπτικό του Λαυρίου , αφού οι συν 15 πόντοι μάλλον είναι ένα απροσπέλαστο βουνό για αυτό το νέο Λαύριο των Corey Sanders ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του και ήταν φοβερός (17 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 1 ασιστ σε 26 λεπτά) αλλά και των Rashad Vaughn & Danny Pippen οι οποίοι αναμένεται να παίξουν στον επαναληπτικό μιας που δεν πρόλαβαν καν να κάνουν πάνω από 2-3 προπονήσεις με την νέα τους ομάδα.

Ντέρμπι ήταν το πρώτο 10λεπτο με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν εύκολα σκορ από τον νεοφερμένο guard,  Corey Sanders αλλά και από τον μπαρουτοκαπνισμένο πια Jerry Smith. To τρίποντο του Λιθουανού shooting guard, Tomas Dimsa (καλύτερου παίκτη των Ιταλών το πρώτο ημίχρονο) διαμόρφωσε το τελικό σκορ πρώτου δεκαλέπτου  (23-20).

Το 2ο δεκάλεπτο ήταν και πάλι συγκλονιστικό και ειδικότερα τα πρώτα 5 λεπτά του, αφού οι Λαυριώτες έκλεισαν την διαφορά στο 34-31 (5.13’’ πριν το τέλος), Οι Jones, Imbro και Henry Sims σκόραραν αρκετούς αναπάντητους πόντους, με το Λαύριο να μην μπορεί να σκοράρει καθόλου και έτσι το σκορ να κλείσει με 44-36.

Το 3ο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο των Λαυριωτών, παρά την μεγάλη αστοχία του Πέτρου Γερομιχαλού σε αυτό το δεκάλεπτο (0/4 τρίποντα και 0/2 δίποντα), το Λαύριο με τους Corey Sanders & Matt Williams στην αρχή και τον Jerry Smith στην συνέχεια έκοψαν την διαφορά με το πέρας του δεκαλέπτου στο 63-57 με πολλές χαμένες ευκαιρίες να πάρουν μέχρι και το προβάδισμα.

Τα πρώτα 3 λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν πολύ άστοχα και για τις δύο ομάδες και με το σκορ να είναι 3-2 (66-59) μέχρι και 6.58’’ πριν το τέλος, από εκεί και πέρα όμως οι Ιταλοί με τους DeWayne Russell & Henry Sims έκαναν ένα καταπληκτικό  13-3 και στα 3.43’’ πριν το τέλος το σκορ πήγε στο 79-61 για να κλείσει τελικά με 87-72.

Από 17 πόντους σκόραραν οι Jerry Smith & Corey Sanders με τον δεύτερο να αφήνει πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια, ενώ από 12 πόντους είχαν οι Μουράτος και Matt Williams με τον Κακλαμανάκη να μένει στους 10 και 8 ριμπάουντ. Μόλις 8 ασιστ είχε η ομάδα του Χρήστου Σερέλη σε αντίθεση με τους Ιταλούς που τέλειωσαν με 18!! Κάτι που δείχνει και πάρα πολλά για την ελλιπέστατη ομάδα του Λαυρίου στην μετά Carter εποχή.

Σε κάθε περίπτωση, το Λαύριο θα είναι θεωρητικά αρκετά πιο δυνατό στο Λαύριο όχι μόνο λόγω έδρας αλλά και λόγω των 2 Αμερικανών που θα ενσωματωθούν στην ομάδα. Το συγκρότημα του Σερέλη θα το παλέψει και ότι βγει..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *